Sudokus historie er et spændende emne, for dem, der er interesseret i spillet. Baseret på navnet, “Sudoku,” skulle man tro, at spillet kommer fra Japan. Dette puslespil blev dog først set i Storbritannien og USA, før det nåede Japan. Dette spil blev først udgivet i Dell Magazine i New York i Nordamerika sidst i 1970erne. Dell Magazine specialiserer sig i logikopgaver og puslespil og har udgivet spillet i deres blad under navnet “Number Place.”

Den amerikanske version af dette puslespil menes at være udtænkt og designet af Walter Mackey, en af Dell Magazines opgaveforfattere. Dog er der andre, der mener, at Howard Garns bør have æren for at introducere spillet. Howard Garns er en 74-årig pensioneret arkitekt og freelance opgave konsulent for Dell Magazine. Grunden til, at mange tror, at det er Garns, der fandt på puslespillet, er, at his navn altid var med på listen over bidragydere i hver eneste udgave af Dell Magazines pusle- og ordspil.

Dette puslespil nåede langt om længe Japan, da japanerne fandt spillet ”Number Place” i Dell Magazine og oversatte spillet til et andet format.   – Su betyder tal og Doku betyder enkelt enhed. I 1984 blev Sudoku introduceret i Japan af Nikoli. Siden da har puslespillet været i daglige aviser i Japan, såvel som i forskellige eksemplarer af ugeblade.

I 1986 begyndte puslespillets popularitet at vokse eksplosivt, og man introducerede to forskellige versioner af spillet. De forskellige versioner af spillet blev udgivet i forskellige japanske tidsskrifter, herunder aviser, ugeblade og andre former for publikationer.

For ikke så længe siden kom Sudoku til internettet. Nu kan dette puslespil spilles online, hvor du kan vælge mellem en del varianter, du kan løse.